NOUTATI

Bilant contabil semestrial la 30.06.2018

detalii

CONTACT

Adresa:
Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea

Tel.: 0250/860.157
Fax: 0250/860.157
Email: pnbuila@yahoo.com

Peisaje
Peisajul din parc este foarte spectaculos, atât în zona carstică dar şi în zonele limitrofe acesteia. Zona prezintă un grad mare de împădurire, ale cărei valuri verzi sunt sparte de stâncile albe de calcar.
detalii...
Obiective turistice
In parc şi în apropierea acestuia pot fi vizitate numeroase atracţii turistice naturale (chei, peşteri, arcade) şi antropice (mănăstiri şi schituri).
detalii...
Floră
Bogăţia floristică a parcului se datorează izolării masivului şi accesului dificil, aici păstrându-se nealterate genofonduri ale unor specii protejate rare, periclitate sau endemice.
detalii...
Faună
Fauna conservă populații importante ale unor specii protejate rare, din toate grupele de organisme.
detalii...
Tradiții
Parcul se află într-o zonă în care locuitorii satelor de la poalele munţilor şi-au mai păstrat tradiţiile, meşteşugurile şi obiceiurile, care merită conservate şi promovate pentru dezvoltarea turistică a zonei.
detalii...
Proiecte
Asociaţia Kogayon, partener al RNP Romsilva la administrarea parcului derulează o serie de proiecte în parc care vizează: amenajarea turistică, educaţia ecologică, cercetarea, informarea şi conştientizarea populaţiei şi turiştilor
detalii...
Geologie
Bara calcaroasă a Masivului Buila-Vânturariţa este un fost recif, astăzi găsindu-se în diferite puncte fosilifere urme ale organismelor care populau în Jurasic şi Cretacic acest recif.
detalii...

Video

Pagină realizată de Asociația Kogayon din proiect finanțat de
Administrația Fondului pentru Mediu și cofinanțat de RNP Romsilva
Flag Counter