NOUTATI

Bilant contabil semestrial la 30.06.2018

detalii

CONTACT

Adresa:
Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea

Tel.: 0250/860.157
Fax: 0250/860.157
Email: pnbuila@yahoo.com

Băile Olăneşti – Plaiul Piatra Tăiată - Şaua Prislopel (racord cu traseul 14)– Şaua La Lac (racord traseul 13) - Şaua Hădărău (racord traseul 18) – Vf. Căprăreasa – Vf. Gera (racord cu traseul crestei principale a Munţilor Căpăţânii)

Track-ul gps al traseului

traseu19.gpxtraseu19.gpxtraseu19.gpx

Lungime reală
(km)
Altitudine start
(m)
Altitudine finală
(m)
Altitudinea maximă
(m)
Amplitudine
Alt max - Alt min
(m)
Diferenţă nivel pozitivă
(m)
Diferenţă nivel negativă
(m)
19.54 485.0 1895.0 1895.0 1417.0 2686.8 -1299.7

Timp de mers :

  • vara : 8-9 h
  • iarna : nu se recomandă pe porÅ£iunea Åžaua La Lac – Vf. Gera

Locuri de adăpost : Adăpost Şaua Prislopel

Puncte de alimentare cu apă : Şaua La Lac, Şaua Hădărău, Stâna Bătrână

Descriere : Este unul dintre cele 4 trasee care fac legătura între Băile Olăneşti şi Parcul Naţional Buila-Vânturariţa.

Traseul porneşte din centrul staţiunii (430 – 520 m) pe şoseaua care urcă pe lângă parc spre Izvorul nr. 24. La circa 2 km ajungem în dreptul taberei şi cabanei Comanca. Înainte de podul de peste Râul Olăneşti întâlnim indicatorul care marchează intersecţia cu traseele nr. 14 marcat cu bandă galbenă şi nr. 16 marcat cu triunghi galben, care urcă pe Valea Olăneşti. Traseul este comun cu traseul nr. 15 marcat cu cruce roşie (vezi descriere), până în Şaua La Lac.

Din Şaua La Lac pornim pe drum către Cabana Cheia şi de unde drumul forestier face o curbă la stânga în ac de păr, îl părăsim şi începem să urcăm pe un drum de tractor, printr-o rarişte, mai întâi înspre nord, apoi înspre nord-est. După 10 minute ajungem într-o culme, aproape de drumul de tractor (în dreapta exploatare silvică), de unde urcăm pe aceasta prin pădure. În 15 minute ajungem într-o şa, la poalele abruptului calcaros, de unde schimbăm din nou direcţia de mers înspre nord-est. Poteca se strecoară printre stâncile de calcar, ocolind Muntele Stogu, pe la bază. Trecem de o altă şa, aflată în estul Muntelui Stogu (Şaua Hădărău), de unde ne îndreptăm spre vest. Traversăm o vale cu izvor şi ieşim în culme, într-o altă şa, aflată de astă dată la nord de Muntele Stogu. De aici traseul continuă înspre nord, pe Muchia Hădărău şi prin dreapta acesteia şi ajungem după 15 minute într-o poieniţă unde se văd resturile unor stâlpi de funicular. La 100 m se află o altă poiană, unde întâlnim intersecţia (indicator) cu traseul nr. 18 (vezi descriere), marcat cu triunghi roşu, care urcă de la Cabana Cheia şi merge împreună cu traseul nostru până în culmea principală a Munţilor Căpăţânii.

Pagină realizată de Asociația Kogayon din proiect finanțat de
Administrația Fondului pentru Mediu și cofinanțat de RNP Romsilva
Flag Counter